Jun 28, 2011

ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ!

Ο ήχος του βιολιού γίνεται μαγικός όταν το όργανο βρίσκεται στα κατάλληλα χέρια

Ο πιο αγαπημένος μου βιολονίστας είναι ο Ιτζαακ Πέρλμαν και δω ακούμε το θέμα από την ταινία

Schindler's List, την μουσική της οποίας έγραψε ο John Williams





H Anne Sophie Mutter ήταν η αγαπημένη του Herbert von Karajan και όχι αναίτια

Ακούστε το Meditation από την όπερα Thais του Jules Massenet

http://www.anne-sophie-mutter.de/



Η Hilary Hahn είναι μια αμερικανίδα βιολονίστρια  εξαιρετικά ταλαντούχα, που αγαπώ ιδιαιτέρως τον ήχο της

ακούστε την εδώ στο Cantabile του Paganini



και φυσικά θα κλείσω με άλλο ένα κομμάτι, που στα χέρια του Πέρλμαν γίνεται αριστουργηματικό, από την ταινία "Αρωμα Γυναίκας", ένα παραδοσιακό ταγκό, που ο Williams ενσωμάτωσε στην μουσική του για την ταινία




έτσι απλά κι αγαπημένα
καλή ακρόαση


16 comments:

mahler76 said...

βάλσαμο οι μουσικές επιλογές σου :)
καλό σου βράδυ.

logia said...

@mahler76
καλημέρα

μερικά πράγματα είναι διαχρονικά και αντικειμενικά ωραία...

σε ευχαριστώ

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΗΘΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΕΜΑΤΟ ΧΡΩΜΑΤΑ-ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΑΛΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΩ ΚΑΛΑ ΟΛΟΥΣ-ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΜΟΥ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!!!

ΜΑΓΙΚΕΣ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΟΥ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ!!!!!!

logia said...

@ JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS

καλό καλοκαίρι και καλά να περάσεις!

k said...

αγαπημένος ήχος...
ευχαριστούμε logia! :)

Raul said...

meeting your excellent site!! Visit me

peter said...

Nice Blog see you later

Avengeil said...

Ώρα 1:15 που σκόπευα να βυθιστώ στη χώρα των ονείρων αλλά οι μουσικές που ανέβασες με σαγήνευσαν και τώρα ώρα 1:40 που εν τέλη θα παραδοθώ στην υπνηλία καλυνηχτώ και συγχαίρω για ένα εξαίσιο μουσικό γούστο....

Anonymous said...

Hi Thanks for sharing your thoughts. Take care.

logia said...

@Raul thank you for your visit

logia said...

@Peter
thanks!!!

logia said...

@Avengeil
μπορείς και να κοιμάσαι ακούγοντας όμορφη μουσική

καλό βράδυ

Margo said...

Μπορεί να άργησα αλλά ήρθα:)
Με έχει αποσπάσει η κηπουρική και έχω παραμελήσει το μπλοκάκι μας. Όμως όταν επιτέλους μαζεύομαι και βάζω όλο τον κόσμο για ύπνο, κάθομαι όσο αντέχω και ακούω τις μουσικές μας Νέλλη μου. Βάλσαμο είναι..

Σε φιλώ:)

Dora Alexiadou said...

Ο itzhak perlman ειναι ενας απο τους μεγαλυτερους βιολονιστες και απτους λιγους που ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ πραγματικα ενα κομματι!Οσο για την Hilary Hahn θα διαφωνισω λιγο μαζι σου.Θεωρω οτι ενω εχει πολυ καλα δουλεμενη τεχνικη ειναι καπως μονοκομματη και παιζει κομματια περισσοτερο τεχνικα παρα ερμηνευτικα!Παρολαυτα πολυ ωραιο το μπλογκ keep going! :)

Margo said...

Πανδώρα καταρχήν καλωσόρισες στην παρέα μας.

Το πώς κρίνουμε τον κάθε σολίστα εξαρτάται από το τι περιμένουμε από αυτόν. Η πορεία αλλά και οι ηχογραφήσεις της Hilary Hahn δεν αποδεικνύουν αυτό που λες, αντιθέτως μάλιστα. Από την άλλη δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το συναισθηματικό κομμάτι της ερμηνείας της με έναν άνθρωπο που έχει τα διπλά της χρόνια. Πιστεύω πως έχει ακόμη δρόμο μπροστά της, στη ζωή κυρίως.

Μόλις άκουσα την ερμηνεία της σε κονσέρτα Bach και πραγματικά ο ήχος της είναι εξαιρετικός! Ευχαριστώ τη logia (βιολονίστα και μέλος της κρατικής για πάνω από είκοσι χρόνια και καθηγήτρια βιολιού στο Ωδείο Αθηνών) που μου τη γνώρισε και εσένα που με έκανες να ακούσω περισσότερες δικές της δουλειές.

Καλή χρονιά σου εύχομαι :-)

logia said...

καλησπέρα παιδια και καλή χρονιά!

Πανδώρα, καλωσήρθες συναδελφισσα!

Πρωτοάκουσα τη Χίλαρι Χαν πριν από καμιά 10αριά χρόνια, ίσως και παραπάνω, στην ερμηνεία της στις σονάτες και παρτίτες του Μπαχ, που μόλις είχε κυκλοφορήσει και είχα εντυπωσαστεί από την ωριμότητα της, παρά το νεαρό της ηλικίας της!
Όμως η ερμηνεία είναι κάτι το εντελώς υποκειμενικό θεωρώ, γιαυτό και ο καθένας δίνει το δικό του στίγμα, γιαυτό και σε μας τους ακροατές άλλος αρέσει και άλλος όχι.
Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτε και με κανέναν και ούτε πρέπει ντε και καλά να συμφωνήσουμε.
Απλά θέλω να καταθέσω εδώ την άποψή μου για τον τρόπο ακρόασης ενός κομματιού ή σολίστα, κάτι που προσπαθώ να περάσω και στους μαθητές μου.
Νομίζω πως δεν πρέπει να στεκόμαστε με το δίκαννο να πιάσουμε τα λάθη, διότι αυοτύ του είδους η ακρόαση είναι επώδυνη,αλλά να αφηνόμαστε στη μαγεία της μουσικής ώς ολότητας.
Καταλαβαίνω, ότι είναι δύσκολο, όταν κάποιος γνωρίζει ένα κομμάτι από τα μέσα και από τα έξω του, να μην σταθεί στις λεπτοπέρειες. Αλλά ας το προσπαθήσουμε τουλάχιστον. Ας προσπαθούμε να ακουμε χαλαροι και ξεχνώντας ότι είμαστε μουσικοί, ας αφηνόμαστε στο συναίσθημα που προκαλεί η ακρόαση της μουσικής.
Οσο για τις διαφορετικές ερμηνείες και τεχνικές, νομίζω ας είμαστε ανοιχτοί. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που παρακολουθούμε σεμινάρια και masterclasses... Ετσι δεν είναι;