Jun 5, 2010

Colleen


Η Cécile Schott ξεκίνησε να "φτιάχνει" μουσική με το όνομα Colleen το 2001. Το 2003 βγαίνει το ντεπούτο άλμπουμ της "Everyone alive wants answers". Oι λούπες ήταν χαρακτηριστικό των τραγουδιών της. Το άλμπουμ δέχτηκε καλές κριτικές. Στη διάρκεια των συναυλιών της παρήγαγε τους ήχους από το δίσκο της χρησιμοποιώντας ακουστικά όργανα, τα οποία έπαιζε με τη βοήθεια ηλεκτρονικών "πεταλιών", καθώς η ιδέα του laptop επί σκηνής της φαινόταν κοινότοπη. Το 2005 βγαίνει το αλμπουμ "The golden morning breaks", oλοκληρωτικά σχεδόν, με φυσικούς και όχι συνθετικούς ήχους. Το 2006 βγαίνουν τα άλμπουμ "Mort aux vaches" ("Death to the cows") και το "Colleen et les Boîtes à Musique" ("Colleen and the music boxes"), το οποίο είχε συνθέσει με μουσικά κουτιά. Το 2007 βγαίνει το τρίτο μεγάλο άλμπουμ της Colleen με έναν κάπως "επαναστατικό" ήχο για τη μουσική.

Η Colleen βαδίζει στα χνάρια του μινιμαλισμού, κρατώντας μία μαγική χροιά στον ήχο της. Ιδιαίτερα αγαπημένο το άλμπουμ "Colleen et les Boîtes à Musique", αφού είμαι λάτρης των μουσικών κουτιών.

Το Ι 'll read you a story είναι από αγαπημένα μου. Απολαύστε.


3 comments:

marios104 said...

εξαιρετικές οι επιλογές σου, δεν την είχα ακούσει άλλη φορά και ψάχνοντας μέσω tube άκουσα κ άλλα της που με κέρδισαν... αυτό το αγαπώ στις συνομιλίες, να μαθαίνω νέους καλλιτέχνες ... ευχαριστώ :-)

Margo said...

Το I' ll Read you a story το είχα ακούσει πάλι σε σένα και μου είχε κάνει εντύπωση, τόσο σαν άκουσμα που όντως είναι ιδιαίτερο, αλλά και το video απίθανο. Μάλιστα σε έχω συνδέσει με αυτό και όταν ακούω μουσικό κουτί και μάλιστα σε συνδυασμό με μπαλέτο, σκέφτομαι εσένα:-)
Φιλάκια πολλά

Μαριανα said...

Καλησπέρα! Μου άρεσε η μουσική της Cecile, μου θύμισε τα soundscapes που συνηθίζουν να φτιάχνουν οι Fripp-Eno.
Επειδή έχουν παρόμοιο όνομα και παρόμοιο ήχο οργάνων τουλάχιστον στο πρώτο βίντεο, θυμήθηκα και την Cibelle, αν δεν την έχεις ακουστά σου παραθέτω το λινκ:

http://www.youtube.com/watch?v=0yPMdWxSxUg

Καλή συνέχεια!