Feb 27, 2011

Ane Brun



Η Ane Brun, (πραγματικό όνομα Ane Brunvoll γεννημένη στις 10 Μαρτίου του 1976),είναι Νορβηγίδα γεννημένη και μεγαλωμένη στο Modle της Νορβηγίας. Σήμερα ζεί στην Στοκχόλμη της Σουηδίας και διευθύνει συνεταιρικά μια δισκογραφική εταιρία με τίτλο DetErMine Records (σημαίνει είναι δικό μου στα νορβηγικά) μαζί με τον Ellekari Larsson απο τους Tiny.
Η πολύ συμπαθητική 35χρονη συνθέτης, κιθαρίστρια και ερμηνεύτρια, Ane Brun άρχισε μαθήματα ακουστικής κιθάρας στα 21 της, κάτι που για πάντα θα είναι ευγνώμων, οπως δηλωνει, επειδή της δόθηκε η ευκαιρία να δει ένα Ισλανδικό στούντιο ηχογράφησης από μέσα και να δουλέψει με τον Valgeir Sigurοsson, παραγωγό πολλών διάσημων καλλιτεχνών όπως Björk, Sigur Ros, Bonnie Prince Billy, Coco Rosie. Oι πρώτες live εμφανίσεις της ήταν το 1998 στους δρόμους της Βαρκελώνης και το Σαν Σεμπαστιάν.
Αφου μετακόμισε στη πόλη Βergen άρχισε να συνθέτει δικό της υλικό και έγινε μέλος του Νορβηγικού συγκροτήματος Damsels in Distress. Το 2000 η Ane μετακόμισε στη Στοκχόλμη και ξεκίνησε μια σειρά απο live εμφανίσεις.
 




Το ντεμπούτο άλμπουμ της "Spending time with Morgan» πήρε πολύ καλές κριτικές και κυκλοφόρησε σε όλη την Ευρώπη το 2003.
Το δεύτερο αλμπουμ της "A Temporary Dive" κυκλοφόρησε στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία. Το άλμπουμ έλαβε πολύ καλές κριτικές σε όλο τον κόσμο, και της έδωσε ένα Νορβηγικό Grammy: Best Female Artist 2005 και επιπλέον διακρίσεις.
Το Νοέμβριο του 2005 κυκλοφόρησε το αλμπουμ "Duets", το οποίο είναι ένα άλμπουμ που αποτελείται από 10 ντουέτα με 10 διαφορετικούς καλλιτέχνες όπως τους Νορβηγούς Madrugada και με το τραγούδι αυτό πήρε ένα ακόμη Νορβηγικο Grammy.
Εκτος απο τους Madrugada συμμετείχαν επίσης και οι Teitur, Tobias Fröberg, Liv Widell, Wendy McNeill, Ron Sexsmith, Syd Matters, Tingsek, Ellekari Larsson (Tiny), Lars Bygden.



Το πιο πρόσφατο της άλμπουμ είναι το "Live at Stockholm Concert Hall" (2009).
Δηλώνει επηρεασμένη κυρίως από τη μουσική των Nina Simone, Cat Power, Beth Gibbons, Gillian Welch, Radioheads, κ.α.
Είναι μια καλλιτέχνης που θέλει η μουσική της "να δημιουργεί εικόνες, να αγγίζει τη καρδιά του κοινού και να προκαλεί ρίγη", όπως λέει στις συνεντεύξεις της.....

Τα τελευταία χρόνια η Ane Brun έχει περιοδεύσει σε όλο τον κόσμο σημειώνοντας επιτυχία παντού. Στην αναγγελία για την περιοδεία του 2011 δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα, ελπίζω κάποτε να την βγάλει ο δρόμος της και στη δική μας χώρα.



H επίσημη ιστοσελίδα της εδώ!
Πηγή από το blog της φίλης Elva από τη Σουηδία

update: H Ane Brun στο Jόga από την Elva!






10 comments:

ELvA said...

Γεια και χαρα! Eιδα στον τιτλο σας 'Αne Brun' και περασα! ;)

Oπως τα λετε, προκειται για μια εξαιρετικη ερμηνευτρια! Aκουστε επισης κι αυτο, που ειναι cover της Björk, αλλα η ερμηνεια της Αne ειναι, κατα τη γνωμη μου, κορυφαια!

http://www.youtube.com/watch?v=IC4RTMsb8bA

Πολλους χαιρετισμους απο Σουηδια! ;)

Margo said...

Καλησπέρα Elva!
Αναζήτησα στοιχεία για την Ane Brun όταν τυχαία άκουσα στο you tube κάτι δικό της πέρυσι το καλοκαίρι και ενθουσιάστηκα. Έτσι "έπεσα" πάνω σε σένα.. πολύ αργότερα όμως και για άσχετο λόγο ήρθα στο ηλεκτρονικό σου σπίτι:)
Η Elva από τη Σουηδία γράφτηκε για να τονίσει την σχέση σου με την Ane.. ποιος θα μπορούσε να μας πληροφορήσει καλύτερα από εσένα;)

Ευχαριστώ πολύ για το τραγούδι, θα το προσθέσω στην ανάρτηση αν και τα τραγούδια και οι ερμηνείες της θα συνοδεύσουν το sound of silence και για τον επόμενο καιρό, όσο αντέξει να υπάρχει.. δηλώνω φαν!

Καλό σου βραδάκι και ευχαριστώ πολύ!!!

ELvA said...

Γεια σου Μargo!

Να μην μ ευχαριστεις!
The pleasure is all mine, που λενε και εις τα..καλα σαλονια! ;))
Ελπιζω να μπορεσω καποτε να τη δω σε συναυλια, ειναι πραγματι μοναδικη οπως και η αλλη μου συμπαθεια η Gillian Welch, δε ξερω αν τη ξερεις, επισης εξαιρετικη!

Καλο απογευμα!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ!!ΑΦΗΝΩ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΦΩΤΕΙΝΟ ΜΗΝΑ.

ολα θα πανε καλα... said...

δεν την είχα ακούσει ποτέ,θα την έχω υπ όψιν μου.Η αλήθεια είναι ότι δεν ακούω πολλή μουσική.
Είναι και πολύ όμορφη!

{.πavλος.} said...

poly omorfh fwnh...8a thn anakalypsw siga siga... :)

filia polla.

Margo said...

@Elva..

Έλβα έψαξα για την Gillian Welch, αναμένω να την ακούσω όταν διορθωθεί το πρόβλημα που έχω ακόμη με τον υπολογιστή μου όσον αφορά τον ήχο.

Όταν μπορέσεις κάποτε να δεις και να ακούσεις την Ane Brun ζωντανά να μας πεις τις εντυπώσεις σου:)

Καλή Σαρακοστή σου εύχομαι..

Margo said...

@JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS..

Σκρουτζάκο καλή Σαρακοστή και σε σένα, καλή διαδρομή μέχρι το Πάσχα!

Margo said...

@ολα θα πανε καλα..

Γωγώ; Δεν ακούς πολύ μουσική;;;;
Άλλη εντύπωση μου έχεις δώσει από τα τραγούδια που αναρτάς κατά καιρούς.
Εντάξει και το πολύ είναι σχετικό;)

Κρύο πολύυυυυυ ελπίζω να είσαι στα ζεστά:)

Margo said...

@{.πavλος.}..

Νορβηγία, Σουηδία, Φιλανδία, πιάσαμε Σκανδιναβία, είναι και Χειμώνας (ακόμη) που εμπνέει;)

Φιλιά Παύλο μου