Jan 11, 2010

Ελλήνων δημιουργών συνέχεια..


Παραμένουμε στα Ελληνικά ύδατα όμως με Αγγλόφωνο στίχο και με δύο πολύ νέους δημιουργούς.


Γιάννης Αναγνωστάτος γνωστότερος ως Lolec. Γράφει στίχους και μουσική, παίζει ακορντεόν, κιθάρα και τύμπανα. Ξεκίνησε ως ντουέτο Bolec και Lolec όπου έπαιζε ντραμς.. μετά τη διάλυση του ντουέτου κράτησε το Lolec και κάνει το δισκογραφικό ντεπούτο του με το "alone" και με 10 δικά του τραγούδια και παραγωγή. Στην ερώτηση γιατί γράφει στα Αγγλικά απαντά ο ίδιος «Αντιμετωπίζω τη γλώσσα ως μέσο το οποίο θα εξυπηρετήσει την αίσθηση και το νόημα του τραγουδιού. Δεν δεσμεύομαι και δεν υπηρετώ τη γλώσσα,αλλά το συναίσθημα»
Οι επιρροές από τους Leonard Cohen, Tom Waits, Lou Reed και Velvet Underground, Patti Smith, Thalia Zedek, Μatt Elliott, Kurt Cobain και από την Ελλάδα, Λοΐζος, Άσιμος κ.α. Τα τραγούδια του νοσταλγικά, μελαγχολικά μα πάνω απ' όλα πολύ προσεγμένα. Ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος καλλιτέχνης, αναμένουμε σε πολλές και καλές δημιουργίες. Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξή του μπορείτε να διαβάσετε εδώ!





Η Μόνικα Χριστοδούλου ξεκίνησε στην Πάτρα. Άρχισε να γράφει τραγούδια και να παίζει κιθάρα, ακορντεόν, πιάνο, σαξόφωνο κ.α., αρχικά συμμετέχοντας στο group του αδερφού της, τους Serpentine, αλλά και σε εμφανίσεις φιλικών της σχημάτων στην πόλη. Πολύ σύντομα η φήμη της έφτασε και στην Αθήνα, όταν οι εμφανίσεις της έχτισαν το μύθο μιας κοπέλας που στα πρώτα μετεφηβικά χρόνια της, τραγουδούσε με τη δύναμη φτασμένης ερμηνεύτριας και έγραφε τραγούδια που όμοιά τους δεν είχαν ακουστεί ξανά σε ανάλογο επίπεδο. Οι επιρροές του ήχου της έρχονται “από τα indie rock συγκροτήματα των 90’s στις μελωδικές στιγμές τους όπως λέει η ίδια. Το ταλέντο της είναι δεδομένο.. έχει να δώσει πολλά στην "Ελληνική αγγλόφωνη ροκ σκηνή". Εύχομαι όσα έχουν ακουστεί για την κακή διαχείριση της ξαφνικής δόξας της να μην έχουν συνέχεια. Από τo πρώτο της album "avatar" ακούμε το "Over the hill".. πολυακουσμένο μεν αγαπημένο δε:)


6 comments:

Livingathens said...

lolek kai monika apsoga!!
alla eidika gia thn monika..polla like!!:)

k said...

Ο Lolek μου συστήθηκε προσφάτως (διάσημοι και οι δύο... καταλαβαίνεις) Το παρακάτω κομμάτι από το you το tube όμως είναι αγαπημένο μου! Από το πληκτρολόγιό μου το πήρες! Ήταν στις επόμενες επιλογές μου!

http://www.youtube.com/watch?v=aeOmZbvyGpY&feature=player_embedded

Η Μόνικα μου συστήθηκε με το μεγάλο της μπαμ μπαμ που την έκανε γνωστή! Ο ήχος της οικείος και αγαπητός αλλά με μία ένσταση στις ζωντανές εμφανίσεις της...

Καλησπέρα κυρία μου!

logia said...

αξιόλογοι και οι δυό Margo
Συμφωνώ με την Kaya για τις εμφανίσεις της Monica
Είμαι μάλλον της Lolek σχολής...
φιλιά!

Margo said...

@Lefteris Savvidis..

Καλησπέρα Λευτέρη, πολλά ευχαριστώ για τη καλή συντροφιά στις μουσικές μας:-)

Να σαι καλά!

Margo said...

@kayadesigner..

Και εμένα μου άρεσε πολύ επίσης όμως το είδα σε δύο φιλικά blogs τις τελευταίες μέρες και είπα να μην επαναληφθώ. Περί διασημότητας συμφωνώ και επαυξάνω:))

Για τη Μόνικα τι στις ζωντανές εμφανίσεις; Δεν είναι αυτό που περιμένεις;

Καλή σου νύχτα Kaya μου
Φιλάκια πολλά:)

Margo said...

@logia..


Καλησπέρα Νέλλη.. δεν την έχω ακούσει ζωντανά.. και εγώ είμαι περισσότερο της Lolec σχολής όχι μόνο όσον αφορά τα τραγούδια του και τη φωνή του αλλά και την προσωπικότητά του. Νομίζω ότι τα βήματά του θα είναι πάντα σταθερά και ουσιαστικά.
Καλή σου νύχτα
Φιλιά!