Jan 13, 2010

V for Vintage



Ελληνικής σκηνής συνέχεια... Αυτός ο κύριος με έχει κατενθουσιάσει!!!
Μετά τους Raining Pleasure, των οποίων υπήρξε συνθέτης, τραγουδιστής, μπασίστας/κιθαρίστας και στιχουργός, ο Βασιλικός* δε σταματά να επλήσσει και να προτείνει καινούριους ήχους και διασκευές. Κάτοικος Γερμανίας, στηρίζει την ελληνική indie σκηνή ανεβάζοντας πολύ το επίπεδο. Αφού μοιράστηκε με το συγκρότημά του κατά καιρούς τη σκηνή με σπουδαία ονόματα όπως Pixies, The Cure, Pearl Jam, Arcade Fire και άλλους, μετά από αρκετές επιτυχημένες εμφανίσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μετά από συνεργασίες με την ολλανδέζα Traincha (Trijntje Oosterhuis), την Έλλη Πασπαλά, την Λένα Πλάτωνος και την Ελευθερία Αρβανιτάκη, μας χαρίζει ένα μικρό μουσικό διαμάντάκι με το επόμενο άλμπουμ του “Vintage (Songs I Wish I'd Written Vol.1)”, ένα αριστουργηματικό μουσικό project με μοναδικές επανεκτελέσεις κλασικών και αγαπημένων τραγουδιών περασμένων δεκαετιών και αξεπέραστων αναμνήσεων της αγγλόφωνης μουσικής σκηνής. Στο τελευταίο αυτό άλμπουμ ο Βασιλικός έχει αναλάβει όλες τις ενορχηστρώσεις, τις εκτελέσεις όλων των οργάνων, μαζί φυσικά με την ερμηνεία, ενώ υπογράφει και την παραγωγή μαζί με τον Βρετανό παραγωγό Clive Martin, που έχει δουλέψει με διάφορα σπουδαία συγκροτήματα και καλλιτέχνες, όπως οι Queen, Peter Gabriel, Terrorvision, Reef, Puressence, Stereophonics, Les Négresses Vertes, κ.ά. Ο Clive Martin δηλώνει ενθουσιασμένος με την συνεργασία του με το Βασιλικό και με τους Raining Pleasure, και μάλιστα η συνεργασία τους συνεχίζεται, πάνω σε ένα κομμάτι που έγραψε ο Βασιλικός (στα ελληνικά αυτή τη φορά) για την Δήμητρα Γαλάνη, και κυκλοφορεί στο νέο άλμπουμ ΠΙΞΕΛ.


*

Tα links τούτη τη φορά συγκεντρωμένα στο τέλος της ανάρτησης για όσους θέλουν να μάθουν κι άλλα κι άλλα κι άλλα κι άλλα κι άλλα...




5 comments:

Livingathens said...

Πόσο μου αρέσει το «Reflections» των raining pleasure για την πορεία του βασιλικού δεν είχα υπόψη μου! Είστε η αφορμή για λίγο ψάξιμο! Ευχαριστώ.

Margo said...

Απίθανες διασκευές!!! Οι Raining pleasure υπάρχουν ακόμη; Έχω κατασκηνώσει στο you tube και τους ακούω. Νομίζω θα ήθελα περισσότερη μουσική, μας καλόμαθες με τους illegal:))

Σε αφήνω τραγουδώντας μαζί τους.. love me love me... tataatataaa

logia said...

Πρόσφατα διάβαζα για τον Βασιλικό
ωραία δουλειά έχει κάνει!!!!

k said...

@ Lefteris Savvidis
Ανοίγουμε δρόμους στη μουσική έρευνα! :P Όχι όχι! Εμείς ευχαριστούμε για τη σταθερή ακρόαση! Μην το συζητάς!!! ;)

@Margo
Υπάρχουν νομίζω! Απλά κινείται και μόνος του πλέον ο Βασιλικός! Οι πληροφορίες με μία μικρή επιφύλαξη! Χαιρετώωωωω!!!!

@logia
Είναι ταξιγιάρης ο άτιμος!!! :)

k said...

@logia
ταξιγιάρης=ταξιδιάρης
χε χε