Nov 20, 2009

Wong Kar-Wai [In the mood for love, 2046]







Ελλάδα-Ανατολή ένα τσιγάρο δρόμος...
και ο καθένας το βιολί του...

Ξεκινώντας με ημέρες αγριότητας, βηματίζοντας με ερωτική επιθυμία και φτάνοντας τελικά στο 2046* ο κινέζος σκηνοθέτης Wong Kar-Wai χαρίζει (τουλάχιστον για τα δύο τελευταία μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητα καθώς τα έχω δει) δύο αριστουργήματα απλότητας και τολμώ να πω αρίστης φωτογραφίας. Αφιέρωστε λίγο χρόνο να διαβάσετε τις πολύ εύστοχες αναλύσεις των δύο κινηματογραφόφιλων και αν, και μετά από αυτές, δε λυγίσετε, τρέχοντας με τις παντόφλες στο πλησιέστερο video club νοικιάζοντας δύο ταινίες... τότε να μη ξαναφάω παστίτσιο!
Και επειδή αυτό είναι ένα μουσικό blog -μην ξεχνιόμαστε- να πω, πως οι συνθέτες των δύο ταινιών έγραψαν δύο μουσικά θέματα εξαιρετικά. Ο αμερικανός συνθέτης και βιολιστής Michael Galasso (που έμαθα πως μένει στο Παρίσι, συνθέτης επίσης της ταινίας "Το χαρισμα της Σεραφίν") για την "Ερωτική επιθυμία" και ο γνωστός (σε άλλους αλλά πλέον και δικός μου) ιάπωνας συνθέτης Shigeru Umebayashi (συνθέτης επίσης της ταινίας "Ιπτάμενα στιλέτα") για το "2046".

*!!! Ξέχασα να πω πόσο υπέφερα κοιτώντας τα μοναδικά φορέματα
της Maggie Cheung (να θυμηθώ να μην κάνω αναρτήσεις με δύσκολα ονόματα) στο Ερωτική επιθυμία! Με έφαγε η ζήλεια σου λέω!

Παραθέτω δύο μουσικά θέματα.

Θέμα 1ο
Ερωτική επιθυμία/In the mood for love





Θέμα 2ο  2046



Αν θέλετε δείτε τα δύο trailer!

3 comments:

logia said...

@kaya μου

έγραψες!!!!!

εντυπωσιακότατη ανάρτηση!!!!

καλημέρα σου

Margo said...

Ανακάλυψα στη τύχη ψάχνοντας μουσική το 2046 και την ερωτική επιθυμία και εντυπωσιάστηκα. Η μουσική πολύ ερωτική όπως και οι ταινίες όπως φαίνεται από τα τρέιλερ. Όμως kaya μου που να τη βρω εδώ που είμαι; Αυτό ήταν καψόνι;))
Καλό Σαββατοκύριακο
Φιλιά πολλά:)

k said...

@logia
είναι οι συνθέτες που βοήθησαν!!!

merci

@Margo
Αυτή ακρίβώς είναι η ατμόσφαιρα, ειδικά της πρώτης χρονολογικά! Στείλε διευθυνση να στείλω dvd!!! :*